Frans Van Tendeloo is al dertig jaar dierenarts voor gezelschapsdieren. Zijn ervaringen heeft hij nu gebundeld in een uitgebreide handleiding over zijn lievelingsdier, de hond. In meer dan zestig korte hoofdstukken belicht hij overzichtelijk, van kop tot staart, dehond. De lezer vindt in dit onmisbare boek een duidelijk antwoord op al zijn vragen over de aankoop van een hond, de verzorging en opvoeding, de leefomgeving, de voeding, het karakter, een nestje fokken, afwijkend gedrag, kinderen en hondenbeten, tandverzorging, eerste hulp bij ongelukken, vakantie, ouder worden en afscheid nemen van een overleden hond.

In een apart gedeelte worden uitgebreid de ziekten, gebreken en aandoeningen van de hond besproken, gevolgd door de eventuele medicatie of behandeling.

Dit boek gaat een stap verder dan zijn voorgangers. Het is actueel en nieuwe therapieŽn zoals hydrotherapie en artroscopie komen aan bod. Af en toe illustreert de auteur zijn boek met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. In dit lijvige werk vind je een antwoord op al je vragen. Het bevat honderden tips en instructies die van pas komen om je trouwste vriend gezond te houden.

Dit vlot geschreven boek is de perfecte handleiding voor zowel de ervaren hondenliefhebber als de volslagen leek om zijn hond optimaal te leren en te verzorgen.

De hond je trouwste vriend